Egge Gård


Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utsikt utover hele dalen. Egge Gård har i dag om lag 20 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst. I tillegg ble det i 2010 plantet vindruer på Egge og i dag teller dette over 21 000 vinplanter.
Egge Gård benytter kun lokalt dyrket frukt og har i dag en omfattende produksjon av alkoholfri og alkoholholdig drikke av prisvinnende kvalitet. I tillegg destilleres det eplebrennevin, akevitt og single malt på gården.
Noe av det unike ved Egge Gård er den historiske nyskapingen av kvalitetsdrikke i Norge. All SIDER gjæres tradisjonelt hvor annen gangs gjæring skjer i flasken. Sideren ligger over 13 måneder på bunnfall før ferdigstillelse. I tillegg ble den første norske Is-sideren fremstilt på Egge Gård – ISEPLE.
Egge Gårds musserende vin, ONE, er den første tilgjengelige vinen i Norge og ble allerede introdusert i 2013.
Gaia Gruppen, som i 2022 tok over eierskapet og driften av Egge Gård fra Marius Egge forvalter nå en unik arv. Store oppgraderinger av produksjonsutstyr er gjennomført og norsk frukt er i verdensklasse. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk og søt smak. Dette gir gode produkter som har høstet priser internasjonalt.
Egge Gård er opptatt av å ha en naturlig og bærekraftig produksjon.